Onderhoud /

Onderhoud Fauteuils

Onderhoud-Fauteuils

Om uw nieuwe fauteuil in een zo goed als nieuwe staat te houden hebben wij de volgende tips voor u op een rijtje gezet. Hierdoor verlengt u de levensduur en het zit plezier!

1.
Vraag of er een mogelijkheid bestaat om uw meubels extra te beschermen met Protexx. Dit is een speciale beschermlaag die ervoor zorgt dat vuil en vlekken niet zo makkelijk meer aan stof of leder hechten.
Bovendien zit hier ook een gratis vlekken service aan gekoppeld voor 3 of 5 jaar.Mocht het dus zo zijn dat er toch een vlek ontstaat die u niet zelf verwijderd krijgt, dan wordt deze professioneel verwijderd.
Deze behandeling dient te gebeuren voor of direct na ontvangen van uw fauteuil.

2.
Leder is onderhoudsvriendelijk, dit betekent niet dat het geen onderhoud nodig heeft. Gebruik hiervoor nooit geen chemische reinigingsmiddelen, verdunners, aceton of groene zeep.

3.
Voor leder onderhoud bestaan er meerdere onderhouds producten die aansluiten op wat het product nodig heeft.

- Standaard gedekverfde leders zoals Toledo, Hermes, Madras, Soleda en Semi Analine kunnen worden onderhouden met onze standaard Leather Care Kit.

- Gewaxte of geoliede leders zoals Wax Analine blijven het mooiste als ze worden onderhouden met Special Leather Care Kit "Wax & Oil".

- Voor geborstelde, geschuurde of veloursachtige leders zoals Kenia en Vintage kunnen het best worden onderhouden met Special Leather Care Kit "Brushed Leather"

- Voor leder look en skai leder hebben wij de Leather Look Care Kit.

- Voor het tegenwoordig veel gebruikte Micro leder ( een lederen rug en een textiel toplaag ) gebruikt u onze Special Leather Care Kit "Microfiber Leather". Dit is een set met een reiniger en een vuil en vlekken beschermer.

- Voor stoffen bekleding hebben wij een serie verschillende producten van reinigers in verschillende sterktes tot professionele verfrissers.
Ook hebben wij hiervoor een speciale set die niet alleen een reiniger bevat maar ook een vuil en vlekken beschermer. Dit is de Textile Care Kit.

4.
Veel zon is uiteraard slecht voor fauteuils, zorg er dus voor dat uw fauteuil nooit in de volle zon staat.
Dit kan namelijk voor verkleuringen en / of uitdroging zorgen.
Probeer 1x per half jaar je fauteuil te onderhouden, uiteraard volgens voorschriften van de producent van de reinigings sets. Dit zorgt ervoor dat leer mooi en soepel blijft. De stoffen bekleding kun je naast het schoonmaken met de onderhoud set natuurlijk ook zachtjes stofzuigen.

5.
Uw relax fauteuil wordt met de grootste zorg gefabriceerd maar ook het mechaniek heeft 1x per jaar wat onderhoud nodig.
Smeer de bewegende delen met siliconen spray of een teflon spray (in hele warme woningen graag 2x per jaar).
Bij een sta-op fauteuil is het het makkelijkst om deze in zijn hoogste stand te zetten om dit een stuk makkelijker te maken.
Zet een stoel nooit op een uitgeklapte voeten bank of op een arm leuning, maar kantel de stoel gewoon voorzichtig naar voren.

6.
Mocht uw fauteuil een accu hebben dan kunt u hem na ontvangst het beste eerst 12 uur opladen. Hierna zal bij normaal gebruik 1x per 2 weken voldoende zijn bij normaal gebruik.
Fauteuils met een sta-op functie adviseren wij om 1x per week op te laden. Dit zorgt ervoor dat de accu een lange levensduur behoud. De accu zelf is volledig onderhoudsvrij.


Hopelijk heeft u met deze tips jaren ongestoord zit plezier van uw fauteuil!Niet gevonden?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Dit is slechts een selectie van ons assortiment. En hebben wij het echt niet, dan gaan wij graag voor u op zoek. Neem contact op met onze adviseurs en geef aan welk product u zoekt. Vervolgens gaan wij onze uiterste best doen om het product aan u te leveren.

info@megacomfort.eu
0118-436046

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Reviews

Spacer

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 16:00
Zondag: gesloten

Heeft u vragen?

MegaComfort
Paspoortstraat 32
4388 BH Oost-Souburg

T: 0118-436046
E: info@megacomfort.eu

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.