Onderhoud /

Onderhoud RollatorsNu is bovenstaande foto natuurlijk wat overdreven voor het onderhoud van uw rollator, maar het is wel een balangrijk onderdeel van het gebruik.
Bij rollators is niet alleen het mooie van belang maar ook zeker de betrouwbaarheid en veiligheid. Daarom hebben wij hier wat tips om uw rollator zo lang mogelijk in een goede conditie te houden.

1.
Onze belangrijkste tip is een makkelijke namelijk, behandel de rollator als een nieuwe fiets.
Laat hem niet altijd buiten staan in de regen ed. Ook de taxi(chauffeur) dient voorzichtig om te gaan met uw rollator zodat er geen onderdelen beschadigen of breken. Rijd ook niet tegen stoepranden aan maar gebruik hiervoor de drempelhulp.

2.
Smeer 1 á 2 keer per jaar met een klein beetje siliconen spray de beweegende delen in. Siliconen spray blijft langer beschermen dan WD-40 en tast ook kunstof niet aan. 

3.
Kijk af en toe de remmen en handvatten na, dit klinkt logisch maar wordt vaak vergeten. Handvatten die los zitten kunnen voor gevaarlijk situaties zorgen en remmen die niet werken dragen ook niet echt bij aan de veiligheid.

De remmen zijn heel makkelijk te stellen door de stel schroefjes aan te draaien. Mocht u dit toch niet lukken, kom dan even langs onze winkel dan zullen wij dit kosteloos voor u doen!

Eventuele handvatten die los zitten kunt het beste vast zetten met bandenplak lijm (dit tast het kunstof / rubber niet aan).

4.
De rollator kan uiteraard ook gewassen worden (sommige mensen willen er altijd blinkend bij rijden) dat kan het beste met een auto shampoo. Dit zorgt ervoor dat de lak mooi blijft en het kunstof en de banden schoon.
Zeker in de winter als er gestrooid is kunnen de wielen zo af en toe best een beetje aandacht gebruiken.

Met deze tips hebt u normaal gesproken jaren lang plezier van uw rollator en wensen wij u heel veel veilige kilometers!Niet gevonden?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Dit is slechts een selectie van ons assortiment. En hebben wij het echt niet, dan gaan wij graag voor u op zoek. Neem contact op met onze adviseurs en geef aan welk product u zoekt. Vervolgens gaan wij onze uiterste best doen om het product aan u te leveren.

info@megacomfort.eu
0118-436046

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Reviews

Spacer

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 16:00
Zondag: gesloten

Heeft u vragen?

MegaComfort
Paspoortstraat 32
4388 BH Oost-Souburg

T: 0118-436046
E: info@megacomfort.eu

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.