Onderhoud-tips

Onderhoud Tips!

Om uw nieuwe meubels in een zo goed als nieuwe staat te houden hebben wij de volgende tips voor u op een rijtje gezet. Hierdoor verlengt u de levensduur en het zit plezier!


1.
Vraag naar de mogelijkheden om je meubels extra te beschermen met de IProteqt service.
Met deze extra service zorg je ervoor dat je 5 jaar lang geniet van een verlengde garantie en service op de constructie, elektronica en bekleding.
Hierbij zit ook een speciale beschermde behandeling die ervoor zorgt dat vuil en vlekken niet zo makkelijk meer aan stof of leder hechten.
Bovendien zit hier ook een gratis vlekken service aan gekoppeld voor 5 jaar.Mocht het dus zo zijn dat er toch een vlek ontstaat die u niet zelf verwijderd krijgt, dan wordt deze professioneel verwijderd.
Deze behandeling dient te gebeuren voor of direct na ontvangst van uw fauteuil en/of bankstel.

2.
Leder is onderhoudsvriendelijk, dit betekent niet dat het geen onderhoud nodig heeft. Gebruik hiervoor nooit geen chemische reinigingsmiddelen, verdunners, aceton of groene zeep.

3.
Voor leder onderhoud bestaan er meerdere onderhouds producten die aansluiten op wat het product nodig heeft.

- Standaard gedekverfde leders zoals Toledo, Hermes, Madras, Soleda en Semi Analine kunnen worden onderhouden met onze standaard Leather Care Kit.

- Gewaxte of geoliede leders zoals Wax Analine blijven het mooiste als ze worden onderhouden met Special Leather Care Kit "Wax & Oil".

- Voor geborstelde, geschuurde of veloursachtige leders zoals Kenia en Vintage kunnen het best worden onderhouden met Special Leather Care Kit "Brushed Leather"

- Voor leder look en skai leder hebben wij de Leather Look Care Kit.

- Voor het tegenwoordig veel gebruikte Micro leder ( een lederen rug en een textiel toplaag ) gebruikt u onze Textile Care Kit. Dit is een set met een reiniger en een vuil en vlekken beschermer. De reden dat ook voor dit materiaal een textiel beschermer en reiniger gebruikt wordt is omdat de toplaag van textiel is.

- Voor stoffen bekleding hebben wij een serie verschillende producten van reinigers in verschillende sterktes tot professionele verfrissers.
Ook hebben wij hiervoor een speciale set die niet alleen een reiniger bevat maar ook een vuil en vlekken beschermer. Dit is de Textile Care Kit.

4.
Veel zon is uiteraard slecht voor meubels, zorg er dus voor dat je meubels nooit in de volle zon staan.
Dit kan namelijk voor verkleuringen en / of uitdroging zorgen.
Probeer 2 maal per jaar uw meubel te onderhouden, uiteraard volgens voorschriften van de producent van de reinigings sets. Dit zorgt ervoor dat leer mooi en soepel blijft. De stoffen bekleding kun je naast het schoonmaken met de onderhoud set natuurlijk ook zachtjes stofzuigen. Ook zorgt dit ervoor dat houten meubels minder verkleuren en er minder kans is op vlekken en krassen. 

5.
 Je relax fauteuil wordt met de grootste zorg gefabriceerd maar ook het mechaniek heeft 1x per jaar wat onderhoud nodig.
Smeer de bewegende delen met siliconen spray of een teflon spray (in hele warme woningen graag 2x per jaar).
Bij een sta-op fauteuil is het het makkelijkst om deze in zijn hoogste stand te zetten om dit een stuk makkelijker te maken.
Zet een stoel nooit op een uitgeklapte voeten bank of op een arm leuning, maar kantel de stoel gewoon voorzichtig naar voren.

6.

Hout is een prachtig natuur product en ook bijzonder duurzaam mits regelmatig onderhouden.
Het onderhoud bestaat niet alleen uit schoonmaken en verzorgen maar ook het verzetten van bijvoorbeeld accessoires, zodat hier geen plaatselijke verkleuringen ontstaan.
Ook vergrootbare tafels graag in het begin zoveel mogelijk vergroot laten staan zodat de tafel mooi egaal kleurt.
Onze houten meubels zoals kasten, tafels ed kunnen gereinigd en verzorgd worden met de Wood Care Kit Teakfix. Deze onderhoud set is te gebruiken voor zowel massief hout als het echt hout fineer.

7.
Mocht je fauteuil of bankstel een accu hebben dan kunt je hem na ontvangst het beste eerst 12 uur opladen. Hierna zal bij normaal gebruik 1x per 2 weken voldoende zijn bij normaal gebruik.
Fauteuils met een sta-op functie adviseren wij om 1x per week op te laden. Dit zorgt ervoor dat de accu een lange levensduur behoud. De accu zelf is volledig onderhoudsvrij.

Mocht je twijfelen over welk product je nodig hebt voor je fauteuil of bank klik dan op de onderstaande link.
Hiermee komt je op de website van Oranje Furniture Care, zij verzorgen al onze producten en hebben zeer goede contacten met fabrikanten.

Oranje Furniture Care verzorgingsadviesMet deze tips zult je nog lang plezier hebben van je mooie nieuwe meubels!Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Reviews

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 16:00
Zondag: gesloten

Heeft u vragen?

MegaComfort
Paspoortstraat 32
4388 BH Oost-Souburg

T: 0118-436046
E: info@megacomfort.eu

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies